OBS de Ploeg Laren - onze BLOG

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes op OBS de Ploeg in Laren.

Home Hier vindt je alle blogberichten van heel de website.

Allemaal eerste en laatste keren...

Geplaatst op
  • Lettergrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 688
  • 0 reacties

Nieuwe blog!

Moeder Marcelle, met inmiddels nog maar 1 dochter op OBS De Ploeg, schreef vanuit haar hart.
Hoe toepasselijk? Hoe herkenbaar? Of.... hoe ver weg nog voor jou?
Lees over haar moeder-gevoelens i.c.m. alle first- en lasttimers van afgelopen schooljaar.
Reageren en delen mag uiteraard. En.... inspireert het verhaal je om ook (eens) een blog te schrijven voor onze website? Aarzel niet!

www.kikbox.nl/

Over alle first- en lasttimers van afgelopen jaar. Slik.

Allemaal eerste en laatste keren

De afgelopen weken staan bij mij thuis in het kader van afsluiten en nieuwe dingen. Allemaal eerste en laatste keren. En ik merk dat ik een beetje van mijn sokken word geblazen. Ik ga afscheid nemen van een hele knusse tijd, en voel dat ik dat niet leuk vind. Ik word er sentimenteel van en nieuwsgierig tegelijk. Er breekt
 een ander tijdperk aan in ons huis.

Mijn jongste en mijn oudste dochter zitten respectievelijk in groep 8 en in het laatste jaar van de middelbare.
Dat betekent cito’s, citostress, musical oefenen, avond4daagse waar ik niet meer hoef mee te lopen, cito uitslag voor de laatste keer, groep 8 kamp en heel veel leuke dingen. Voor mijn jongste spannend en voor mij zijn het allemaal lasttimers. Laatste keer cito, laatste keer middelbare scholen bezoeken, middelbare school uitkiezen, groep 8 musical, cito uitslag, avondvierdaagse én het einde van 15 jaar op het plein van de basisschool voor mij. En ik hou van de kneuterigheid van het schoolplein, met moeders in mantelpakjes en joggingbroeken met tassen aan hun armen, kinderen die willen spelen, kinderen die gaar zijn van een dag in de klas en de hectiek die dit allemaal geeft. Slik.

Voor mijn oudste betekent het toetsweken, open dagen bezoeken, studiekeuze maken, proefstuderen, nog meer open dagen, twijfels over de juiste keuze, eindexamens leren, eindexamens maken, eindexamen gala, laaaaaannnnggg vakantie, met het hele eindexamenjaar naar Cherso, vakantiebaantjes, feesten, examenuitslagstress, diploma uitreiking, universiteit in zicht en op kamers wonen. Voor haar allemaal firsttimers, en voor mij ook.
Maar ook een aantal lasttimers. Een kind dat het huis uit gaat, ik vind het nogal wat. De laatste maanden met het hele gezin in huis. Slik. Dan gaat er dus van alles veranderen. Je weet niet meer wat ze de hele dag doet, je gaat over op contact dat voornamelijk via telefoon, what’s app en instagram zal lopen. Geen gemopper, gelach en gehang meer van haar op doordeweekse dagen. Met 4n in plaats van met 5n aan tafel.

Ik moet er langzaamaan aan wennen. Dat ik niet meer mee hoef te fietsen naar school, of om 15 u op het schoolplein te staan. Dat ze zelf gaat bepalen waar ze na school naar toe gaat, en dat ik nog hooguit een berichtje krijg wat haar plan is. Dat mijn oudste niet meer vanzelfsprekend fysiek in ons dagelijks leven rondloopt, maar haar eigen leven opbouwt. En hoezeer ik het ook fantastisch voor hen vind, en hun zelfstandigheid en autonomie van harte promoot, ik rouw ook een beetje over een tijd die is geweest. Het einde van mijn ‘moeder de gans’ tijd, waarin ze allemaal nog min of meer onder mijn vleugels zaten. We had it coming, aan het begin van dit schooljaar wist ik al dat dit het jaar van veel last- en firsttimers zou worden. Gelukkig is het nog maar juni.

BRON: Marcelle de Bruin

• Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast maandag, 22 mei 2017