Helpende Ouders

helpende-oudersOnze school heeft veel aan de hulp van ouders. U kunt zich op allerlei manieren inzetten voor de school. Door bijvoorbeeld te helpen bij losse activiteiten of door u structureel in te zetten bij de oudervereniging of de medezeggenschapsraad. Ook kunt u zich opgeven om als leesmoeder of leesvader een half uurtje per week om de leesvaardigheden van de kinderen te verbeteren.

Voor meer informatie hierover kunt u altijd contact opnemen met de juf of meester van uw kind(eren).

Stichting Vrienden van de Ploeg

Stichting vrienden van de Ploeg is een initiatief waar ouders met eigen middelen de school financieel ondersteunen. Er zijn al een aantal scholen in het Gooi die werken met dit principe, waarbij ouders een financiële bijdrage geven aan deze Stichting, welk bedrag aftrekbaar is van de belasting, en waarmee onze school in deze moeilijke financiële tijden, wat extra's heeft.
Indien u geinteresseerd bent in dit initiatief, aarzel dan niet om één van de MR leden aan te spreken of met Ruud, onze directeur, contact op te nemen.

Sponsoring

Scholen in het primair en voortgezet onderwijs krijgen steeds vaker te maken met sponsoring. Sponsoring is een mooie gelegenheid voor de school om de maatschappij dichterbij de leerling te brengen. Sponsoring biedt kansen, maar ook bedreigingen. Het kan een uitkomst zijn om extraatjes van te betalen. Maar er zijn ook risico's aan verbonden.
Leerlingen zijn makkelijk te beïnvloeden: het is dus belangrijk dat sponsoring zorgvuldig gebeurt. Ook moet sponsoring een gezonde en verantwoorde leefstijl aanmoedigen.

Maatschappelijke betrokkenheid

‘De school staat midden in de samenleving. Samenwerking met maatschappelijk betrokken bedrijven, vaak uit de directe omgeving van de school, kan leerlingen nuttige ervaringen bieden.’

Staatssecretaris Sharon Dijksma

logo-motion-pixelsEen goed voorbeeld is de bouw van onze nieuwe website. Maatschappelijk betrokken internetbureau
Motion Pixels Internet Technology uit Laren heeft voor OBS de Ploeg geheel zonder kosten de nieuwe website ontworpen en gebouwd.